Følg Eiendom Norge

Oppgang i boligprisene i Bergen

Pressemelding   •   jun 05, 2019 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene steg med 0,9 prosent i Bergen i mai. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,6 prosent.

Bergen har hatt en sterkere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+0,2 prosent), Stavanger (+0,1 prosent) og Trondheim (-0,1 prosent).

I Bergen har boligprisene steget med 1,3 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+2,1 prosent), men sterkere enn i Stavanger (+0,5 prosent) og Trondheim (-0,8 prosent.)

Det har i mai blitt solgt 763 boliger i Bergen. Det er 5,5 prosent flere sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 2787 boliger. Det er 3,6 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Det har i mai blitt lagt ut 920 boliger for salg i Bergen. Det er 4,0 prosent færre enn mai måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 3191 boliger. Det er 2,8 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 31 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 45 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Bergen koster nå kroner 2.941.461,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.