Følg Eiendom Norge

Moderat boligprisutvikling i Trondheim i mai

Pressemelding   •   jun 05, 2019 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Trondheim steg med 0,3 prosent i mai. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,1 prosent.

Trondheim har hatt en svakere sesongkorrigert prisutvikling enn i Bergen (+0,6 prosent), Oslo (+0,2 prosent), og Stavanger (+0,1 prosent).

De siste tolv månedene har prisene i Trondheim sunket med 0,8 prosent. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+2,1 prosent), Bergen (+1,3 prosent) og Stavanger (+0,5 prosent).

Det har i mai blitt solgt 621 boliger i Trondheim. Det er 3,3 prosent flere sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 2471 boliger. Det er 6,9 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Det har i mai blitt lagt ut 757 boliger for salg i Trondheim. Det er 5,6 prosent færre enn mai måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 2653 boliger. Det er 3,5 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 41 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 45 dager.

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.100.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.