Følg Eiendom Norge

Moderat boligprisutvikling i Trondheim i april

Pressemelding   •   mai 06, 2019 11:00 CEST

Trondheim ved Nidelven. Foto: Solfrid Sande.

Boligprisene i Trondheim steg med 0,5 prosent i april. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,3 prosent.

Trondheim har hatt en svakere sesongkorrigert prisutvikling enn i Oslo (-0,1 prosent), men sterkere enn i Stavanger (-0,5 prosent), og Bergen (-0,8 prosent).

De siste tolv månedene har prisene i Trondheim sunket med 0,6 prosent. Byen har en svakere 12 måneders vekst enn i Oslo (+3,0 prosent), Stavanger (+1,2 prosent) og Bergen (+1,0 prosent).

Det har i april blitt solgt 481 boliger i Trondheim. Det er 1,7 prosent flere sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 1833 boliger. Det er 7,7 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Det har i april blitt lagt ut 529 boliger for salg i Trondheim. Det er 2,5 prosent flere enn april måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 1881 boliger. Det er 8,0 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 34 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 43 dager.

Medianboligen i Trondheim koster nå kroner 3.100.000,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.