Følg Eiendom Norge

Moderat boligprisutvikling i Bergen i juni

Pressemelding   •   jul 03, 2019 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene sank med 1,2 prosent i Bergen i juni. Korrigert for sesongvariasjoner forble prisene uendret.

Bergen har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+1,3 prosent), Trondheim (+0,8 prosent) og Stavanger (+0,1 prosent).

I Bergen har boligprisene steget med 0,3 prosent de siste 12 månedene. Det er svakere enn i Oslo (+3,4 prosent), Trondheim (+0,8 prosent) og Stavanger (+0,7 prosent).

Det har i juni blitt solgt 657 boliger i Bergen. Det er 6,4 prosent færre sammenliknet med tilsvarende måned i 2018. Hittil i år er det solgt 3458 boliger. Det er 1,6 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Det har i juni blitt lagt ut 729 boliger for salg i Bergen. Det er 2,8 prosent flere enn juni måned i 2018. Hittil i år er det lagt ut 3931 boliger. Det er 2,9 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Bergen sist måned var 30 dager. Det er raskere enn resten av landet, som hadde 42 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Bergen koster nå kroner 2.957.915,-

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.