Følg Eiendom Norge

Flat boligprisutvikling i Stavanger

Pressemelding   •   mai 06, 2019 11:00 CEST

Foto: Solfrid Sande

Boligprisene i Stavanger var prisene uendret i april. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,5 prosent.

Stavanger har hatt en sterkere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Bergen (-0,8 prosent), men svakere enn i Trondheim (-0,3 prosent), og Oslo (-0,1 prosent).

I Stavanger har boligprisene steget med 1,2 prosent de siste tolv månedene. Det er svakere enn i Oslo (+3,0 prosent), men sterkere enn i Bergen (+1,0 prosent), og Trondheim (-0,6 prosent).

Det har i april blitt solgt 374 boliger i Stavanger, noe som er 7,2 prosent færre sammenliknet med samme måned i 2018. Hittil i år er det solgt 1530 boliger. Det er 9,0 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Det har i april blitt lagt ut 451 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 16,8 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2018. Hittil i år det lagt ut 1876 boliger til salgs. Det er 4,7 prosent flere sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 65 dager. Det er tregere enn i resten av landet, som hadde 43 dager i gjennomsnitt.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.189.452,-

NB: Vi gjør oppmerksom på at den geografiske inndelingen for beregningen av prisutviklingen er endret fra og med januar 2018. Kommunene Forsand, Sandnes, Rennesøy, Finnøy, Sola og Randaberg inngår nå i Stavanger-indeksen.

Ytterligere informasjon:

Komplett statistikk kan lastes ned på www.eiendomnorge.no.

Følg oss på Twitter @eiendomsmegling #boligprisstatistikken og Facebook.

For lokale pressekontakter besøk vår hjemmeside.

Lytt også til Eiendom Norges podcast om boligmarkedet Boligbobla her.

Om Eiendom Norges boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

Viderepublisering i media, kundebrev, analyser o.l. er tillatt for utdrag eller deler av Eiendom Norges boligprisstatistikk ved angivelse av Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS som kilde.